Billige yogamåtter

En billig yogamåtte kan være et rigtig fint udgangspunkt, hvis du lige er startet med at dyrke yoga, og ikke helt ved, om det er noget for dig. Ofte er studiets yogamåtter knap så hygiejniske, og mange yogier vægrer sig ved at bruge en sådan, der måske har været brugt af flere personer før dig, uden at være rengjort ordentligt.

En billig yogamåtte behøver ikke nødvendigvis at være dårlig. Der findes flere alternativer til et par hundrede kroner, hvor du får rigtig meget yogamåtte for pengene. Herunder har vi samlet dem, som vi mener, er rigtig gode til prisen.

Billig yogamåtte fra cPro9

cPro9 Yoga

Set til 69 kr. hos Apuls

cPro9 Yoga er fremstillet i et slidstærkt materiale, der gør den yderst holdbar, selv ved regelmæssig brug. Måtten har en skridsikker underflade og overfladen i fast skum giver god støtte og sikrer dig et fast greb. cPro9 er 4 mm. tyk, hvilket gør det til en alsidig måtte, som du kan bruge til flere yogaformer. Måtten måler 173 x 61 cm.

PGM yogamåtte

PGM

Set til 125 kr. hos Den Intelligente Krop

PGM er et udmærket køb til prisen. Her får du en komfortabel yogamåtte, der er alsidig og kan bruges til varierende former for yoga. Cellestrukturen i måtten er lukket, hvilket giver dig en yogamåtte, der er hygiejnisk og nem at rengøre. Yogamåtten er fri for latex, 0,4 mm. tyk og måler 180 x 60 cm.

Abilica yogamåtte

Abilica Yoga Mat

Set til 149 kr. hos Abilica

Dennne yogamåtte fra Abilica kan bruges både til yoga og Pilates. Her får du en yogamåtte, der er designet til at give dig et godt greb og en god balance på tværs af alle dine stillinger. Yogamåtten er fremstillet i PVC og kan derfor håndvaskes ved op til 50 grader. Måtten er 3 mm. tyk og måler 183 x 61 cm. Praktisk taske medfølger.

Dyr eller billig yogamåtte

Der kan være flere grunde til, at en billig yogamåtte er det bedste alternativ for dig. Der er naturligvis det ovennævnte eksempel; at du lige er startet til yoga og ikke ved, om det er noget, som du vil blive ved med. Mange yogier vælger også at anskaffe sig en billig yogamåtte, hvis studiet måske ikke tilbyder, at man kan låne yogamåtter, eller hvis de generelt er i en dårlig forfatning eller uhygiejniske. Hvis det sidste er tilfældet, kan du fx lægge din egen billige (og måske tynde) yogamåtte ovenpå studiets, så din krop ikke er i direkte kontakt med yogacentrets måtte.

For andre kan det være et spørgsmål om pris. Mange yogamåtter fra fx Casall eller Reebok koster 500 kr. og opefter. Det er mange penge at ofre på en yogamåtte. En billigere en af slagsen opfylder langt hen ad vejen de krav, man som begynder-yogi har til sin yogamåtte, og det kan derfor være spild af penge at betale mere for noget, som man kan få til en lavere pris.

De dyrere yogamåtter tilbyder typisk ikke mere funktionalitet end de billige. Det er design og materialer, som du betaler for.

Prisen på en billig yogamåtte

Selvom du kan få yogamåtter til under 100 kr., så anbefaler vi hos yogamaatte.dk, at du går udenom disse. Mange af de allerbilligste alternativer bliver maskinproduceret i Kina på fabrikker, hvor sikkerhedsprocedurer og miljøgodkendelser er fjerne byer i Rusland. Ønsker du en yogamåtte, der harmonerer med din livsstil, bør du som minimum sikre dig, at den ikke er produceret af børnearbejde eller indeholder skadelige stoffer.

En god og billig yogamåtte, der er produceret under ordentlige forhold og hvor materialerne lever op til en række godkendelser, kan i dag fås til omkring 200 kr. På en sådan måtte er der ikke kræset for detaljerne. Designet er måske meget neutralt, vægten lidt høj og stropperne, der holder yogamåtten, kan løsne sig efter kort tids brug. Når det så er sagt, så får du en fuldt funktionsdygtig yogamåtte, der kan hjælpe dig i din praksis. Det er en måtte, som er din egen, og som du kan rengøre efter behov.